Akrep Yeniayı ve Kuzey Ay Düğümü Yengeç burcunda: Dönüşüm sancısı ve duyguların deneyimi

Akrep yeni ayı dışında Kuzey Ay Düğümü’nün Yengeç burcuna ilerlemesi, 17 Kasım’da başlayacak olan Merkür Retro’su ve 8 Kasım Jüpiter Yay transiti derken, Kasım ayı senenin en yoğun gökyüzü zamanına işaret ediyor.

Akrep burcunda Yeniay

Bedensel ve psikolojik sınırların zorlandığı çoğu zaman, insanların çeşitli biçimlerde kendilerini baskı altında hissettikleri yılın Akrep burcu döneminde yaşantımız ve yaşantımız etrafında şekillenen değerleri dönüştürmenin sancısı artar. Yaşamın yükü ve adaletsizliğin ağırlığı altında insan en çok da Akrep zamanlarında içindeki insanlığına sahip çıkmakla onu yitirmek arasında bocalar.

Akrep evresi genelde sonlanan, duraklayan ve tükenen ilişkilerin, parasal konularda yaşanan krizlerin, güçlü ve yoğun duyguların simgesidir. Ailevi ve toplumsal anlamda karmik borçlar, taşıdığımız maddi manevi miraslar Akrep burcuyla ilintilidir. Aşırı sevgi, aşırı nefret, tutkuların ve tepkilerin aşırısı yılın bu evresinde ayyuka çıkar.

Hep bir şeylerin kıyısında, sınırındaymış gibi hissedilir. Yüreğimizdeki uçurumların dibine düşenleri görmek için derinlere inmemiz gerekir. Akrep burcu, baktıkça içine daldığımız ve biz içine daldıkça içimize dolan derinliğin kendisidir.

7 Kasım saat 19.02’de Akrep burcunda yeni ay haritanın hangi evinde gerçekleşecekse bu evin temsil ettiği konular kapsamında kişinin dönüşmesi ve kendisini aşması için bir fırsattır.

Örneğin, 9. evdeki yeni ay, kişiyi manevi anlamda dönüştüren uzak bir seyahat, yaşam felsefesinin yenilenmesi anlamına gelebilir. 9. evde yeni ay kişinin en korktuğu en zor sınavlardan birini vererek kendini aşması da demektir. 12. evdeki yeni ay, kişinin hayatına giren ruhsal rehberleri temsil edebilir ya da bu konum terapi alarak zorlukları aşan kişiye işaret edebilir. 12. evdeki yeni ay bilinçaltının dönüşüm sürecidir.

İyi ve kötü, doğru ve yanlış, yaşam ve ölüm gibi temalar Akrep burcunda belirginleşir.Akrep burcu kendi ateşinde yanmaya gönüllü olmak ve küllerinden kendini yeniden doğurmaktır. Neşeyi, acıyı, açlığı, doyumu ve duyguların tümünü farklı yönleriyle her seferinde yeniden keşfetmenin serüvenidir.

Kuzey Ay Düğümü Yengeç burcunda

7 Kasım günü Kuzey Ay Düğümü de burç değiştirerek Akrep’teki yeni aya eşlik ediyor.Haritada daima geri harekette olan, yaklaşık 1,5 senede bir burç değiştiren ve tutulmaların hesaplanmasıyla ilgili olan Ay düğümleri birbirlerine karşıt burçlarda yeralan matematiksel noktalardır. Sembolik manada ise Kuzey Ay Düğümü (KAD) ruhun evrimine ışık tutar.

Yengeç burcundaki KAD, 2020 sonuna kadar Ay ve Güneş tutulmalarının ağırlıklı olarak Yengeç ve Oğlak burçları ekseninde gerçekleşeceğinin habercisi.

Bilhassa yükselenleri Yengeç ve Oğlak olanlar, bu burçlarda gezegenleri bulunanlar için önemli bir aşamanın başladığı söylenebilir. Yani ev ve iş, aileyle kariyer, bağımsız olmakla ait olmak, evden uzaklaşmakla eve dönmek arasında kararlar verilmesi gereken zamanlara ilerliyoruz. Yaklaşık 2 sene sürecek bu dönemde Kuzey Ay Düğümünün bulunduğu burç, izlenmesi gereken yola işaret eden bir pusuladır.

Tüm bu süre boyunca Güney Ay Düğümü, Oğlak burcunda bulunacağı için tanınmak ve başarılı olmak için çok çalışmak konfor alanıdır. Fakat büyük resimde Yengeç’teki Kuzey Ay Düğümü bu konfor alanının aşılması gerektiğini öngörür. Diğer insanları ezerek veya yenerek yükselmek yerine başkalarının ihtiyaçlarına karşı hassas olmak gerekir.

Yengeç burcu bir çocuğun masumiyetiyle yeni bir hayata başlamanın, kişinin kırılganlığına rağmen başkalarını sevmeye ve korumaya istekli olmasının, duyguları deneyimlemenin ve vicdani kararların enerjisidir. Duygular ne kadar bastırılırsa evrilmemiz gereken noktanın o kadar uzağına düşeriz.

Yengeç’teki KAD samimi ilişkiler kurmak için çabalamak ve başkalarına destek olmak gerektiğine işaret eder. Dünyevi olana devamlı yatırım yapmak yerine yaşamı sevgi ve güven temelinde şekillendirecek bağlantılara önem verilmelidir.

Ailemizden destek ve sevgi görmediğimiz konularda başkalarına destek ve sevgi verebilmeyi öğrenmek, bilhassa ebeveynlerle ilişkileri ve geçmişi iyileştirmek için adımlar atmak ve kendi biyolojik veya manevi ailemizi seçmek, Yengeç burcundaki Kuzey Ay Düğümü’nün dersidir.

Akrep yeni ayı başkalarının mutluluğuna haset etmeden bakanlar, tutkularının tutsağı olmaktan aklını kullanarak vazgeçenler ve yaşamın ölümcül ağırlığını gülümseyerek göğüsleyenler için şifalı bir dönüşüm, temiz bir sayfa vaat ediyor. Yengeç burcundaki Kuzey Ay düğümü ise sevilmek isteyenin sevmeye, almak isteyenin vermeye başlaması gerektiğine dair önemli bir işaret.

Cesaret ve umutla

İlk kez HThayat’ta yayınlanmıştır.


Astrolojik Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.

 


Benzer Yazılar;

Akrepte Yeniay: Doğum, ölüm, tufan ve dönüşüm
Akrepte Yeniay : Yeniden Doğum
Akrep Burcunda Yeniay: Dönüşüm çemberi
Akrep Burcu ve Gizli Dünyası
Akrep burcunda Güneş Tutulması: Dönüşüm Çarkı
Ay Burçları : Ay Akrep Burcunda
Su Burçları – Yengeç, Akrep Ve Balık
Boğa ve Akrep Burçları
Karşılaşmaların Manası
Akrep burcunda Yeniay: İtiraf ve Dönüşüm
Astrolojide hamilelik ve doğum
Türkiye’nin Astrolojik Kimliği ve Geleceği
Astrolojide 8. Ev ve Maddi Kazanç
Astrolojide Plüton ve Nesillere Etkisi
Ay Akrebin Duygu Anatomisi
Plüton’un Keşfi ve Astrolojide Plüton
Jüpiter Akrep Burcunda Adaletin Gücü: Tanrılar ve Canavarlar

 

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar