Boğa Burcunda Merkür Retrosu: Zihinsel Kabızlık, Dijital İstifçilik ve Cüzdan Nöbeti

Boğa Burcunda Merkür Retrosu

“Zihinsel Kabızlık, Dijital İstifçilik ve Cüzdan Nöbeti”

Gökyüzünde Plüton, Satürn, Jüpiter ve Mars’ın halihazırda geri vitese taktığı yetmezmiş gibi, şimdi de iletişim cambazı Merkür, 28 Nisan – 22 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda geri gitmeye hazırlanıyor. Beş gezegenin birden “Ben oynamıyorum” diyerek geri çekildiği bu nadir kozmik grev, aslında evrenin bize “Dur, nefes al ve o kredi kartını yavaşça yere bırak” deme şeklidir. Retroların genel raconu, son sürat gittiğimiz o otobanda bir “U dönüşü” tabelası görmektir; yanlış yola saptığımızı fark etmek için bazen durmak, hatta geri gitmek gerekir.

Normalde cıva gibi hareketli olan Merkür, hantal ve keyfine düşkün Boğa burcuna girdiğinde zaten yavaşlar; bir de geri gitmeye başladığında durum, bataklıkta bale yapmaya çalışmaya benzer. Zihnimiz ağırlaşır, kelimeler ağzımızdan çıkarken sakız gibi uzar ve pratik zeka yerini inatçı bir sabit fikirliliğe bırakır. Bu süreçte en büyük sınavımız sabırla değil, esneklikle olacaktır; zira Boğa esnemeyi sevmez, kırılmayı tercih eder.

Medikal Astroloji: Boğaz Düğümü

Boğa burcu medikal astrolojide boğazı, tiroid bezlerini, boyun bölgesini ve ses tellerini yönetir. Merkür (İletişim) bu bölgede retro yaptığında, sadece teknolojik aletler bozulmaz; insanların sesleri de kısılır. Psikosomatik olarak “yutkunamama”, “boğazda düğümlenme” hissi, ifade edilemeyen öfkenin veya inatçılığın bedensel tezahürüdür. Bu dönemde boyun tutulmaları, “kafanın dikine gitmenin” fiziksel cezası olabilir.

Finansal Kabızlık ve “Hamuduyla Götürme” Riski

Boğa burcunda Merkür retrosu gerçekleştiğinde, yapılacak en büyük hata cüzdanı gevşek bırakmaktır. Bu dönem, “Hamuduyla götürmek” isteyen dolandırıcıların değil, bizzat kendi dürtülerimizin tuzağına düştüğümüz zamandır. Risk içeren finansal adımlar, “kelepir” sanılan ölü yatırımlar, ev veya arsa alım-satımları bu süreçte tam bir Rus ruletidir.

İlişkilerimiz parasal mevzular yüzünden, “hesabı kim ödeyecek” gerginliğinden ya da “borç verdim geri gelmedi” krizlerinden hasar görebilir. Retroda büyülenerek aldığınız o pahalı koltuk takımı, Merkür ileri gitmeye başladığında gözünüze “babaannemin çeyizinden kalma” gibi görünebilir. Parasal kaynaklarımız, kişisel verilerimiz ve banka şifrelerimiz konusundaki özensiz tutumlar pahalıya patlayabilir. Dolayısıyla bu süreç, yatırım yapma değil, “kasa sayımı” yapma zamanıdır.

Babil Kulesi: Kripto ve Dedikodu

Dil deyince akla ilk Merkür gelir. Babil kulesi efsanesi, insanların tek bir dil konuştukları ve tanrısal düzene kafa tuttukları o kaotik zamanı anlatır. Günümüzde insanlığın konuştuğu o ortak dil artık “Para” ve “Kod”dur (Yazılım). Boğa (Para) burcundaki Merkür (Kod) retrosu, modern Babil Kulesi olan bankacılık sistemlerinde, kripto borsalarında ve veri tabanlarında “dillerin karışmasına” neden olabilir. Hesabınızda olmayan paraları görebilir ya da olan paranızı göremeyebilirsiniz; panik yapmayın, bu sadece kozmik bir yazılım hatasıdır.

İletişimdeki bu karışıklık, dedikodu kazanını da kaynatır. Hararetle derdimizi anlatmaya çalışırken, kelimelerimiz yanlış anlaşılabilir. Gıybet meraklılarının, attıkları ekran görüntülerinin yanlış kişiye gitmesiyle “yerin dibine geçme” deneyimini tadabilecekleri, son derece eğitici bir dönemdeyiz.

Sendrom: Eşya Peşindeki Eski Sevgili

Retro Merkür’de “eski sevgililer döner” klişesini herkes bilir. Ancak Boğa burcunda döndüklerinde amaçları genellikle romantizm değildir. Boğa “sahiplenmek” ve “madde” demektir. Eski sevgiliniz sizi özlediği için değil, sizde kalan kitabını, kazağını ya da borç verdiği parayı istemek için arayabilir. Bu dönüşler duygusal değil, “tahsilat” odaklıdır. Kapıyı açarken elinizde bir fatura koçanı bulundurmanızda fayda var.

Ne Yapmalı? Nadasa Bırakmak

Başvurularınızı elden geçirerek yeniden yazabilir, belgelerinizin içeriğini düzeltebilir, yeni bir araba almak yerine mevcudu tamir ettirebilirsiniz. Bu dönem, “Dijital İstifçilik”ten kurtulmak için de idealdir; telefonunuzdaki binlerce gereksiz fotoğrafı, bilgisayarınızdaki çöp dosyaları temizleyin. Boğa biriktirmeyi sever ama Merkür retrosu, o birikenlerin yükünü hafifletmek için bir fırsattır.

İsimlerin olduğu kadar, sözcüklerin de gizli bir gücü vardır. Tıpkı Ay’ın gelgitler üzerindeki etkisi gibi, sözcükler zihnimizi ateşe verebileceği gibi, en katı (Boğa) kalpleri bile yumuşatabilir. Nasıl ki fikirler dili yozlaştırır, kullandığımız dilin de düşünceler üzerinde benzer bir etkisi vardır. Dilin en büyük düşmanı ise samimiyetsizliktir.

Sözcüklerinizi, kötümserliği iyi eden, şiddetin izlerini silen, besleyen ve neşe getiren sihirli enstrümanlar gibi kullanın. Ve en önemlisi; anlaşılmak istiyorsanız, önce susun ve dinleyin.

Cesaret ve umutla…

İlk yayın: HThayat