Oğlak Burcunda Güneş Tutulması: Dönüşü Olmayan Köprüler

6 Ocak günü Oğlak burcunun 15. derecesinde parçalı Güneş Tutulması akabinde 15 gün sonra 21 Ocak tarihinde Aslan burcunda Ay Tutulması gerçekleşecek. Astrolojide parçalı tutulmalara nazaran “Tam Güneş Tutulmaları” daha etkili bulunur. Güneş Tutulmaları genelde dünyanın zirvesindeki olaylar ve insanlarla, Ay Tutulmaları ise aşırı hava koşulları toplumsal eylemler ve doğal felaketlerle ilgilidir.

Tutulmalar örtülü olan sorunların dikkat çekici bir biçimde ön plana taşındığı, beklentilerin ve dolayısıyla stresin arttığı meşguliyet anlamında yoğun, gündem olarak ise olaylı zamanlardır. Tutulmalar astrolojide etkili bir öngörü yöntemi olarak da kullanılırlar. Zira eğer kişisel tarihinize göz atarsanız hayatınızdaki dramatik ve unutulmaz değişimlerin büyük kısmının Güneş tutulmaları civarında (tutulmalardan 2 hafta öncesi ve 40 gün sonrası) gerçekleştiğini görebilirsiniz. Bu önemli değişimlere örnek olarak aile evinden taşındığınız ve yalnız yaşamaya başladığınız ilk zaman, işe başlamanız, ilk aşk, hayatınıza giren değer verdiğiniz insanlar, evlilik boşanma sağlık operasyonu bir evin alımı ve satımı gibi olaylar gösterilebilir.

Tutulmalar önemli seçimlerin ve kararların uygulanması için önerilen zamanlar değildir. Fakat zaten tutulmalarda durumlar genelde kontrolümüz dışında gelişirler. Ancak bir diğer yönüyle tutulma civarında meydana gelen olaylar vesilesiyle hayatımıza giren yeni insanlarla daha kalıcı ve derin ilişkiler kurabiliriz.

Güneş burcunuzda gerçekleşen tutulmalar sizi fiziksel ve ruhsal yönde güçlendirecek tecrübeleri gösterir. Fakat karşıt burcunuzdaki tutulmalar tam aksine, sizi psikolojik ve bedensel olarak zayıflatan dönemlere işaret edebilirler. Dolayısıyla Ocak itibariyle 6 ay boyunca Oğlakların, Temmuz – Aralık tarihleri arasında ise Yengeçlerin avantajlı olacakları söylenebilir. Dezavantaj dönemlerini ise doğru tahlil etmek gerekir.

Haritanızda Güneş Tutulması’nın gerçekleştiği ev hayatın hangi alanlarının yeniden düzenleneceğini Ay Tutulmasının gerçekleştiği ev ise hangi konuların neticeleneceğini açıklar. Örneğin; 10. evdeki Güneş Tutulması meslek hayatının yeni bir düzene konması, yönetim ya da iş değişikliği anlamına gelirken, 7. evdeki Ay Tutulması bir ilişkide varılacak yol ayrımını gösterebilir.

Tutulmalar, geçmiş ve gelecek arasındaki uzanan köprüye benzetilebilir. Yeni kararlar vererek karşı tarafa vardığımızda ise köprü yıkılır. Dolayısıyla tutulma zamanlarında yaşanacak gelişmelerin geri dönülmez bir tarafı olabilir.

Oğlak/Yengeç Ekseni ve Tutulmalar

Oğlak burcu liderler siyasetçiler, iktidar partisi iş dünyasının önde gelen isimleri yani genel itibariyle “yöneten sınıfı” temsil eder. Yengeç burcu ise nüfusun genelidir. İktidar baskısı altında birlik olmaya başlayan toplumun grevler ve eylemler yoluyla gösterdiği tepkidir. Tutulmaların gerçekleşeceği bu eksene bakarak 2019’da yöneticilerin insan haklarını gözardı ederek ve baskı uygulayarak kontrol sağlamaya çalışacakları, sınıf farkının keskinleşeceği ve bütün bunların özellikle yaz aylarında toplumun direnciyle karşı karşıya gelebileceği söylenebilir. Yine yaz döneminde emlak ve plaj yerlerinin/işletmelerinin fiyatları artabilir, su ve benzine zam yapılabilir.

Özellikle inşaat mimari, tarım gibi sektörlerde ve devlet kurumlarında çalışanlar için, yeni yasalar ve uygulamalar devreye sokulabilir. Sosyal güvenlik ve sigorta kapsamında kısıtlamalardan bahsedilebilir.

Ay düğümleri yıl boyunca Yengeç ve Oğlak burçlarını aktive edeceğinden politik eksende değişimler beklenebilir. Satürn de Plüton’la kavuşum açısı yapmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla 2019 boyunca toplumlarda hoşnutsuzluk ve pek çok ülkede ardı ardına yaşanabilecek iktidar değişimleri beklenebilir. 21 Ocak Aslan burcunda yani Türkiye’nin ekonomisini simgelen 2. evinde gerçekleşecek olması ise iyi bir haber değil. Aynı tutulma dünyaca ünlü bir oyuncunun sanatçının ya da kraliyet ailesinden birinin yaşamının sonuna veya büyük bir skandala işaret edebilir.

Oğlak burcunda Güneş Tutulması’nın Kişisel Etkileri

Oğlak burcunda Güneş Tutulması mesajı eski toplumsal imajın ölümü ve yeni bir toplumsal kimlik edinmekle ilgili görünüyor. Prestij kazanarak yükselenler ve saygınlığını kaybedenler ön plana çıkabilir. İş dünyasındaki rekabetin artması kariyerle ilgili önemli seçimler Oğlak’taki Güneş Tutulması’yla ilgilidir. Bir projenin sunumu, güvence arayışı, konforlardan ödün verilip çok çalışarak statü aramak ve başarısız olma korkusu tutulmanın odak konuları. Temel olarak insanların sizin hakkınızda ne düşündüğünü gereğinden fazla önemsemeye yatkın olabilirsiniz.

Kadınların iş hayatında kısıtlamalar söz konusu olabilir ve erkek yöneticilerle problemleri artabilir. Baba patron genel olarak ailede ya da toplumdaki otorite figürleriyle ilgili krizler yaşanabilir.

Oğlak burcunda Güneş Tutulmasını varolan bir işi büyüterek, üstünde çalıştığınız bir projeyi hayata geçirerek ve kreatif çalışmalara zaman ayırarak değerlendirebilirsiniz. Yaşama dair yeni sorumluluklar almaktan çekinmeyin. Özellikle sırt, bel, diz ve ciltle ilgili sağlık sorunları artabilir. Metabolizmanızı yavaşlatabilecek problemlere karşıda sağlık kontrollerinizi aksatmamanızı öneririm.

Son Olarak

Planlarımızın bozulabileceği ve tahmin etmediğimiz şaşırtıcı gelişmeler yaşayabileceğimiz bir evreden geçiyoruz. Tutulmaların enerjisi olgun davranma kabiliyeti sergileyen ve sorumluluk alma becerisine sahip olanlar için verimli tembellik edenler için zor geçecektir. Bugünlerde iyi niyetler ekin ve şansınıza değil çabanıza güvenin. Ayın 2. yarısında sinirlerimizin duygularımızın ve dayanıklılığın sınanacağı bir aşama bizi bekliyor.

Arzularınıza değil, gerçekten ihtiyacınız neyse bunlara odaklanmanız faydalı. Çünkü istediğimiz değil ihtiyacımız olan dersi alırız. Oğlak Tutulması verilen emeğin karşılığında ödül de olabilir, çabasızlığın ve kolaycılığın bedeli de.

Cesaret ve umutla…

İlk kez HTHayat’ta yayınlanmıştır.


Astrolojik Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar;

Satürn’ün Hayatımızdaki Rolü
Doğum Haritasında Satürn: İçimizdeki Everest
Satürn Akrep Burcunda / 2012 – 2014
Satürn Yay Burcunda (2014 – 2017 Yılları Arasında)
Satürn Yay Döneminin Burçlara Etkisi
2016’nın en etkili açısı: Satürn ve Neptün Karesi
Sinastride Satürn ve Ay
Jüpiter ve Satürn Döngüleri : Büyük Zamanlayıcılar
Mitolojide ve Astrolojide Satürn
30-40 yaş dönümleri eşiği: Bana yeni bir ben lazım!
Türkiye ve Dünyanın Geleceğine Dair Bir Astroloji Söyleşisi
Hindu Mitolojisi ve Satürn

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar