Yay Burcunda Dolunay: Yolların Sonunda

Bugün saat 17.20’de Yay burcunun 8. Derecesinde oluşacak Dolunay, Ay ve Güneş karşıtlığının sembolüdür. Yay burcunda Dolunay ‘ın yeryüzündeki izdüşümü ise karşılaşmalar, karşı karşıya gelme ve yüzleşmelerle vuku bulur. Dolunay’dan birkaç gün öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerin yoğun, gerçekçi ve etkileyici bir tarafı vardır. Çünkü Dolunay evresi beden ve ruh, akıl ve duygu, gitmek ve kalmak arasındaki sert dönemeçleri simgeler. Tam da bu yüzden Dolunay tüm karşıtların birbirlerinden ilham almaları ve birbirlerine karışarak yeni şeylere dönüşmeleri için ilham verici bir fırsata dönüşebilir. Örneğin; akıl duyguyla yoğrulduğunda şefkati tanır. Veya birine hayatının dersini verdiğinizi düşündüğünüz an belki de ders alması gereken kişi olduğunuzu idrak etmeniz gereken andır.

Ay’ın tam hali bütünleşmeyi, olgunlaşmayı, bitişleri ve sonuçları da simgeler. Yay burcu yollar anlamına gelir ve Dolunay bu yolların sonudur. Bir meseleyi sonlandırmak için çıkılan yol, bir aşk için aşılan yol, bir eğitim macerasının sonu anlamına gelebilir.

Haritanızda dolunayın aydınlattığı ev hayatınızın hangi alanında yolun sonuna geldiğinizi ve sonlanan şeylerin ardından kazanacağınız spritüel tecrübeleri açıklayabilir. Dolunay’ın düştüğü ev kanatlarınıza kavuşarak özgürleşeceğiniz konulara da işaret edebilir.

Örneğin; 4. evde gerçekleşen Dolunay ailenin bir doğumla ya da düğünle büyümesi anlamına gelebilir. Kişi ailesiyle bir yolun sonuna geldiğini düşünerek başka bir yere taşınma kararı alabilir. 12. evdeki Dolunay çıkılan gizli yolculukların, sorumluluklardan kaçmanın/kaçınmanın, 9. evdeki Dolunay mistik, akademik ve uzak yolculukların ve bu konularda alınan kararların işareti sayılır. 10. evdeki Dolunay kişinin meslek hayatında bir yolun sonuna geldiğini hissetmesi ve kaderine yeni bir yön vermesiyle ilgilidir.

Yaşam etrafı yollarla çevrili bir adaya benzer. Yol bir yerden bir yere, bir yürekten diğerine ulaşmak, kavuşmak, uğramak ve devam etmek olabilir. Yol bazen evini evinden en uzak yerde bulmak demektir. Bazen de en yabancı olan kişiye en tanıdık olmaktır yol.

Yollara düşmeden ve gidilecek yönü seçmeden önce adil ve dürüst kapanışların yapılması gereken evredeyiz. Konu eğer birini incitmemekse o zaman yolun kestirmesinden ve kolayından kaçınmak en doğrusu olacaktır.

 

Cesaret ve umutla…

İlk kez HThayat’ta yayınlanmıştır.


Astrolojik Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.


 

Benzer Yazılar;

Yay Burcunda Dolunay: Serüven
Yay burcunda dolunay: Yaşamın iki yüzü ve insanlık dersi
Yay burcunda Dolunay: Bu diyardan gitmek mi bu deveyi gütmek mi?
Astrolojide Ateş Elementi : Koç, Aslan ve Yay Burçları
Yay burcunda Dolunay: Son Sahne
İkamet Astrolojisi – “Nerede Yaşamalıyım?”
Ay burçları : Ay Yay Burcunda
İkizler ve Yay Burçları

İlginizi çekebilecek diğer yazılar