Ay Kova Burcunda: İnsanlık Ailesi

Ay Kova burcunda

Ay, içgüdülerimiz, sezgilerimiz ve bilinçaltıdır. İçsel imajımız ve bu imajı diğerlerine nasıl yansıttığımızdır. Anne ya da çocuktur ve her ikisi arasındaki ilişkidir. Hayatınızdaki etkili kadın figürüdür; Belki kız kardeşiniz ya da eşiniz, belki de kız arkadaşınızdır. Pek çok kültürde sevgisi ve bağlılığı her şeyin özüne işlemiş olan, ölümsüz bilge kadındır Ay.

Geçmişe bağlı tepkidir. Alışkanlıklarımız ve hatıralarımızdır. Geldiğimiz yerdir. Ay özel hayatımız, ailemiz, köklerimiz, tarihimiz ve evimizdir.  İçimizden dışarıya açılan kanal, bizi göğsümüzün sol yanından sessizce takip eden vicdanımızdır. Doğum haritalarında Ay’ın yerleşimi, doymayı bekleyen ve beslemeye ihtiyaç duyduğumuz en derin ve kırılgan taraflarımızdır. Benimsediklerimiz ve benimsemekte zorlandıklarımızdır. Duygularımızla nasıl bir iletişim halinde olduğumuzu açıklamak için haritada Ay’ın konumunu ve açılarını inceleriz.

Nelerden hoşlanıyorsunuz ve neler sizi tatmin eder? İyi hissetmek için neye ihtiyacınız var? Bu ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor ve bir yetişkin olarak halinizden hoşnut hissediyor musunuz? Yoksunluğunu hissettiğiniz şeyler çocukluk ya da ilk gençlik döneminizde mi ortaya çıkmıştı? Mutlu bir çocukluk geçirdiğinizi söyleyebilir misiniz? Benzeri sorulara haritanızdaki Ay’ın pozisyonunu inceleyerek yanıt bulabilirsiniz.

Doğum Haritasında Ay Kova

Ay Kova, hayatta kalmak için ışığa ihtiyaç duyan bir ağaca benzer. Bu nedenle diğer ağaçların gölgesinde büyüyemez. Sağlıklı büyümesi için diğer ağaçlarla, arasında belli bir mesafe olması gerekir. Ay Kova burcunda olanlar, tıpkı ağaçlar gibi biraz ayrıksı, biraz kendinden menkul dururlar. Konuşmasına çok konuşurlar! Ancak onlar genelde kaynaşmaya değil, neden farklı olduklarını anlatmaya çalışırlar.

Daha çok küçük yaşlarında, çevresindeki diğer çocuklardan farklı olduğunu hissetmeye başlar Ay Kova. Arkadaşları popüler müzikler dinleyip, okulun ilgi gören öğrencileri hakkında dedikodular yaparlerken, Ay Kovanın hayatında çok daha mühim ve beklenmedik meseleler süregelmektedir.  Yaşamda sorulması gereken bunca önemli soru ve gökyüzünde keşfedilmeyi bekleyen sınırsız yıldız varken, insanların sıradan şeylere tutkuyla bağlanmalarını bir türlü anlayamaz.

Genelde ailesinde, ilgiyi üzerine toplayan biri vardır. Bu yüzden lise yıllarına kadar, kendi haline bırakılabilir. İster istemez özgür koşullarda büyüyen Ay Kova, kendi işlerini kendisi görmeye alışacaktır. Genelde ailesiyle gurur duyar. Eğer muhafazakar bir ailede yetişirse, şok edici davranış ve inançlarıyla tepki çekebilir. Çoğu Ay Kova, aile evinden genç yaşlarında ayrılmayı, farklı bir şehirde ya da ülkede yaşamayı tercih edebilir.

Kendilerini, ne aileye, ne yaşadıkları yere, ne de herhangi bir kişiye ait hissetmedikleri için, öz ailesi olsa da, evlat edinildiklerini düşünen pek çok Ay Kovaya rastlanır! : ). Temelde herkesin kardeş olduğunu savunan ve kendisini insanlık ailesinin bir parçası olarak gören bu kişilerden bazılarının, yabancılık duygusunu bir adım öteye taşıyarak, tıpkı küçük prens gibi, başka bir gezegenden geldiklerini iddia etmeleri de mümkündür.

Kolayca bunaldıkları için, yalnız uyumaktan hoşlanırlar. Yine de duvarın öteki tarafında ya da yakınlarda bir yerde kendisini gözeten biri olmasını isterler. Gece boyunca ara sıra aniden uyandıkları için, deliksiz bir uyku çekmekte zorlanabilirler.

Doğa ile uyumsuz olduğunu düşündükleri yapıların içinde iyi hissetmezler. Ne çok fazla konforlu ne çok klasik döşenmiş evlerde rahat etmezler. Onlara kalsa, bulutlarda yaşamak isteyebilirlerdi. Karanlık dehlizleri, kasvetli ve küflü yerleri ve labirentleri sevmezler, kendilerini boğuluyormuş gibi hissederler. Olabildiğince açık ve geniş alanları veya çatı katlarını mesken edinir, ya da üşüseler ve sıklıkla ürperseler bile, evlerindeki kapıları ve pencereleri daima açık bırakırlar.

Yengeç yöneticisi Ay nereden geldiğimiz, köklerimiz ve tarihimizdir. Ay Kova’da geçmiş değil gelecekle ilintilidir. Ay doğası gereği özümseyen bir yapıdadır ve Kova burcundayken, Uranüs’ün bütün enerjisini, yani geleceğe dair yeni ve beklenmedik bütün olasılıkları emerek panikler. Yeni düzenler ve yapılar anlamına gelen Ay Kova yerleşimine sahip insanlar beklenmeyeni bekledikleri için, gelecekle ilgili fazla kaygılı da davranabilirler. Güneş’i ve Ay’ı Kova’da olan, çok sevdiğim bir dostum var. Danışmanlığıma başvurmasıyla tanıştığımız halde, neler olacağını bilmek, öngörülerimi dinlemek konusunda endişeli davranır. Doğal çünkü Ay Kova yerleşimi aynı zamanda paradoks demektir.

Uranüs’ten aldığı ilhamla şekillenen Ay Kova, geleneksel olan her şeye sorgulayarak yaklaşır. Onay ve hayranlık kazanarak dikkatleri çekmeye çalışmaz.  Ama ezberi bozmak tutkusu yüzünden birçok kişinin gözüne battığı bir gerçektir. Ay Kova ‘’sen boş ver herkesin ne dediğini, evrensel gerçekleri kavra ve onlara inan’’ der.

Zodyakın en rasyonel ve medeni burcu olmasıyla bilinen Kova, zihnen ve ruhen bağımsızdır. Ay Kovaların, ruhani düzlemde, geleceğe dair safi bir vizyonları vardır, algıları keskindir. Kendilerini ve evrensel zekanın işleyişini idrak etmek konusunda ustalık gösterdiklerinden, dahi bir tarafları vardır. Standart olanın, sıradışı taraflarına odaklandıkları için ve değişiik algıları yüzünden, toplumun geneline uyum sağlamakta zorlanır, biraz tuhaf karşılanırlar. Ay Kova burcunda uyumsuzluğu yadırgamaz, aksine ilerici düşüncelerine rağbet edilmemesinin, doğru yolda ilerlediğinin bir diğer kanıtı olduğuna inanır. Başkalarından öğrenmek ya da başkalarının açtığı yoldan ilerlemek konusunda direnç göstererek, kendi görüşlerinde inat eder. Bir diğeriyle kıyaslanmaya tahammülü yoktur. Dolayısıyla bazıları astrolojiye yoğun ilgi duysalar da, bazıları son derece katı bir tutumla genellendiklerini düşündükleri için astrolojiyi eleştirirler.

Bir konuya odaklanıp onu analiz ederken, öylesine özgün bir pencereden bakarlar ki, önyargılı olmaları imkansız hale gelir. Ay Kovalar, medya, felsefe, eğitim, bilim, hukuk ve sanatın özellikle mimari alanlarında, tevazuyla bilginin paylaşılmasına öncülük eden kişiler olabilirler.

Ay Kovanın en dikkat çekici kişilik özelliği tarafsızlığa meyilli olmasıdır. Diğer bütün hava burçları gibi, Ay Kova da, duygularını geçersiz kılarak, içgüdülerine, hislerine ve şehvetli tutkularına rasyonel bir yön verme becerisine sahiptir.

Ay Kova, evrensel değerleri ve insanlık onurunu her şeyin üzerinde tutar. Evrensel sorunlara, yaratıcı çözümler arar. Bu arayış içinde en fazla kullandığı araç ise zihindir! İstendiği gibi gitmeyen bir sistemi kökünden dönüştürmek için muhteşem çözümler üretir.  Ay Kovalar, zihin merkezli düşünüp davranırken, başka insanların duygu merkezli davranarak kurguyu bozabileceklerini gözden kaçırırlar. Herşeyi aklın ışığında değerlendirdikleri için, kendilerinin ve başkalarının duygusal acılarla dolu tecrübeleriyle sezgisel bir empati kurmakta başarısız olabilirler. Unutmamaları gereken şey; Parçalar birbirleri ile uyumlu olsalar da, onları birbirine yakınlaştıran tutkal yani duygu ve sevgi olmadan biraraya gelemezler! Dolayısıyla sadece zihnen insanlığın birliği, bütünlüğü ve kardeşliği olgusuna inanmak ve “insan” faktörünü gözardı etmek, nihai çözüm için yeterli değildir.

İlginin odağı olduğunda ya da baskı altında kaldığında isyan eder Ay Kovalar. Gözleri, sınırsız gökyüzünün barındırdığı olasılıklarına odaklandığından, dünyevi ayrıntıları küçümseyebilirler. “Nasılsa herşey başlar ve biter, insan yalnız doğar ve yalnız ölecektir. Sadece aşk ve arkadaşlıklar yoluyla bir yanılsama yaratır ve bazen yalnız olmadığımızı hissederiz”diye düşündüğü için, bir bağlılık ilişkisini sonlandırırken de, tek taraflı karar alma özgürlüğünü kullanacaktır. Zaten gerçekten de, ilk aşkı dışında kimseye bağlanmamıştır. Birlikte olduğu kişilerin hayatında derin izler bırakır ama bıraktığı etkiden etkilenmez.  İlk aşkına bağlılığı ise, bu ilişkinin tamamen platonik olmasıdır. Aynı nedenle onu özlemekten vazgeçmez. Bir Ay Kovanın vazgeçilmezi olmak için, illa ki aranıza özgür alanlar, mesafe, ulaşılmazlık hissi ve gizem koymanız gerekir.

En yakın ilişkilerinde bile uzak görünebilirler. Özellikle yoğun duygusal beklentiler içerisinde olan kişiler için, Ay Kova uygun bir tercih olmayabilir. Bir Ay Kovaya ilk anda sosyal bir ortamda rastlayarak, onun özgür ifadesinden, sıcacık samimiyetinden etkilenerek aşık olabilirsiniz. Ancak bu halinin tutkulu ve romantik ifadelere dönüşmeyeceğini akıldan çıkarmamalısınız. Ay Kova daima serinkanlı ve karizmatik davranacaktır. İşin kötüsü bu hali uyguladığı bir strateji değildir. Karşınızda, insanlara çok yakınlaşmadığı sürece, kendini acıdan koruyabileceğine inanmış biri vardır. Bu şekilde hayatta kalmayı başarmıştır.

Marylin Monroe ve Princess Diana’nın haritalarında Ay Kova’da bulunmaktadır. Her ikisi de milyonların ilgisini kazanarak, para ve şöhret sahibi olmuşlardır. Gel gör ki aslında, para ve şöhrete önem vermedikleri için, aslında hiçbir şeyleri yoktur. Güçlü ve nüfus sahibi kişilerle yaptıkları evliliklere rağmen, ilişkilerini sonlandırmayı tercih etmişlerdir. Zira aslında sahip oldukları hiçbir şey olmadığı gibi, aidiyet de hissetmezler. Princess Diana, yengeçteki Güneş’le birlikte kendine “Ben aslında kimin için yaşamalıyım? Ailem ve ülkem için mi? Yoksa sadece kendim için mi? Varlığımın amacı sadece bunlar olabilir mi?” sorularını yöneltmiş, tüm dünyaya faydalı olan yardım işlerinde yeralmış, gerçek misyonunu hayata böyleyece uyarlamıştır.

Dünyanın en unutulmaz seks ikonlarından biri olan İkizler burcu Marylon Monroe ise aslında göründüğü kadar erkek egemen düşüncelere hizmet eden bir figür değildir. Hava burçları böyle boş ve aptalca yaşamayı reddedeler. Ancak Aslan yükseleninde bulunan Neptün, insanların gözünde bir yanılsama yaratmasına neden olmuş, kendini olduğundan farklı lanse etmiştir. Ay Kova’da, 7. evinde yeraldığından ve Neptün’e karşıt olduğundan “Ben kimim? ben gerçekten kendim miyim? Yoksa başkalarının gördüğü kişi miyim?” soruları arasında ruhsal çöküşler yaşamış, insanlara olan bağımlılığı, sonraki aşamalarda, ilaçlara bağımlılığa dönüşmüştür.

Unutulmamalıdır ki, Ay Kova, dünyaya gelme nedeni işini bitirip gitmekmiş gibi bir hal içindedir! Bob Dylan’ın One More Cup of Coffee’de anlattığı asi ruhlu çingene gibi ”O kimseye ait değildir. Sadece gökteki yıldızlara sadıktır…” Zihinsel bir boyutta, ruh denkleriyle buluşmanın yolunu gözler ve aslına bakarsanız, ruh denkleminin cevabını arar.

İnsanlarla içiçe yaşamaktan keyif alsa da, bir anda kederlenip, içine kapanarak çevresindekilere yalnız kalmaya ihtiyacı olduğunu söyleyebilir. Böyle durumlarda en iyisi kendisiyle başbaşa kalma talebine anlayış göstermek ve onu kendi haline bırakmaktır. Ne de olsa insanlardan uzun süre ayrı kalamaz, çok geçmeden tekrar ortaya çıkacaktır!

Yaşamın istisnasız her alanındaki, başarılı gözlem becerileriyle, başkalarını bu denli iyi analiz eden ve anlayan Ay Kovaların, kendileriyle iletişimleri çoğu zaman kopuktur. Zira ideallerine o kadar odaklı hareket ederler ki, gerçekte ne olup bittiğini gözden kaçırabilirler. Özgürlük her yaşında en büyük gereksinimi olacağı gibi, yaş aldıkça, sivri taraflarını törpülemeyi ve daha dengeli ilişkiler kurmayı öğrenirler.

Ay Kovanın doğası öngörülemezdir. Batıya doğru liderlik ederken birden bire yönünü Doğuya çevirebilir! Çılgınca fikir ve davranışlarıyla, insanları şaşırtmaktan ve sınırlarını test etmekten müthiş bir keyif alır. Canı istediğinde sosyalleşmeyi, canı istediğinde kabuğuna çekilmeyi, insanlardan baskı ve ısrar görmeden olduğu gibi kabul görmeyi ister. Tamamen dışlandığını hissettiğinde ise depresyona girer.

Bir şeyleri anlatırken kendine güveni ve ifade becerisiyle insanları büyüler. Ay Kovalar iyi kalpli, yardımserver ve toplumsal olaylara duyarlı kişilerdir. Gerçekten ihtiyacınız varsa, size kendinizi iyi hissettirmek için herşeyi yaparlar. Ama n’olur duygularınızı abartıp, onu ilginiz ve çocukça gereksinimlerinizle boğmayın. Yoksa sık sık “Dünyanın ne halde olduğunu görmüyor musun? Çok daha önemli dertlerimiz var!” lafını duyar ve Ay Kovanın özel ilgisini yitirirsiniz.

Ay Kova burcunda asidir, Kova Ay’ın çılgın halidir. Geleneksellikten özgürleşmek ve bir ağaç gibi rüzgarın ritmiyle salınmaktır. Her ağaç, dallarını ışığa doğru yükseltir. Ancak gösterdiği gelişme toprağının niteliklerine uygun olacaktır. Toprağa bağını koparmadığı, nereden geldiğini ve köklerini unutmadığı sürece, idealize ettiği gibi insanlığa büyük fayda sağlayabilir.

Haritanızda Ay’ın açıları ve bulunduğu ev incelenerek, daha ayrıntılı ve isabetli öngörüler yapılmaktadır.

Transit Ay Kova Burcunda

Ay Kova burcuyla birleştiğinde, sıradışı ve yenilikçi düşünmeye eğilim gösteririz. Aklımıza orijinal fikirler gelebilir. Bilimsel ve entellektüel çalışmalar yapmak, psikoloji, sosyoloji ve astroloji benzeri konularla ilgilenmek,  sosyal etkinliklere zaman ayırmak, arkadaşlarla biraraya gelmek için uygun zamanlardır. Elektrik, bilgisayar, internet genel olarak teknolojiyle ilgili çalışan kişiler ve astrologlar için önemli gelişmeler kaydettikleri zamanlar olabilir. Kalbinizi güçlendirecek sporlara rağbet edebilirsiniz.

Çevreden önerilen yardımları reddererek bencil bir yol izlemekten kaçınmak gerekir. Ay Kova burcunda ilerlerken beklenmeyen beklenmelidir.

 


Astrolojik Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.


 

Benzer Yazılar;

Ay Koç Burcunda: Süper Kahraman!
Ay Boğa Burcunda: Keskin duyular
Ay İkizler Burcunda: Kalabalık bir orkestrayla yaşamak!
Ay Yengeç Burcunda: Yüreğin gizlerine açılan kapı
Ay Aslan Burcunda: Güneşin Çocukları
Ay Başak Burcunda: El emeği göz nuru!
Ay Terazi Burcunda: Benim Dengemi Bozmayınız!
Ay Akrep Burcunda: Yeraltı suları
Ay Yay Burcunda: Evini uzakta arayan
Ay Oğlak Burcunda: Deniz Keçisi
Ay Balık Burcunda: Derinlik Sarhoşluğu
Yükselen burç, Ay Burcu ve Güneş burcu

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar