Satürn Akrep Burcunda / 2012 – 2014

 

“Yazgı,
Tıpkı Ay gibi değişkensin
Bazen küçülerek gözden kaybolur
Bazen de büyüyerek geri gelirsin”

(O Fortuna, velut Luna statu variabilis, semper crescis aut decrescis)

Satürn Terazi’de 2009 – 2012 arasında yaklaşık 2,5 sene kaldıktan sonra yine yaklaşık olarak aynı süreyi (2012 Ekim – 2014 Aralık) Akrep burcunda geçirecektir.

Satürn/Terazi döneminde, Venüs’ün yöneticisi olduğu mundane 7. Ev etkilerini yaşadık. Yasalar değişti, aktif politika yapıldı, yargının kararları gündemimizi sıklıkla meşgul etti. Adaleti sorguladık.
Akrep ise “Martis Sidus” yani Mars’ın doğum yeridir. Antik dönem astrologları Akrep burcundaki Satürn transitini kötülüklerin, ihtilafların ve savaşın kaynağı olarak yorumlamışlardır.

Akrep ölümün ve yeniden doğumu temsil eder. Yaşayacağımız süreçte adeta kalbimizin durduğunu hissedeceğiz, sanki içimizde bir şeyler eksilmiş gibi olacak. Ama yıkım olmadan yeniden yapılanma olmayacağını son yazılarımda boşuna vurgulamıyorum…

KORKU İMPARATORLUĞU

Karmanın ve korkunun gezegeni Satürn zodyakın doğal evi olan 8. Evde, Akrep’teyken karanlık duygu ve düşünceleri uyaran bir etkiye sahiptir. Despot Satürn Akrebin konusu olan “mahremiyete”  hükmederek insanlar üzerinde kontrol sağlamak için can atar! Ölüm korkusunun apaçık sembolü olan bu yerleşimde insanlar sahip olduklarını kaybetmemek için mücadele verirlerken açgözlü ve kıskanç davranmaya meyleder, can yakar ve affedici olmakta zorlanırlar.

Satürn Akrepteyken global ölüm oranları, kin duygusu, suç oranları ve katliamlar artar. Psikolojik, duygusal ve fiziksel olarak daha içe kapanık, soğuk ve katı bir tutum sergileriz. Toplumun morali genel olarak bozuktur. Başkalarını kontrol altına alarak güç elde etmek bu sürecin trendi olacaktır. Oysa önemli olan birilerini kontrol etmeyi denemeden evvel kendine hakim olabilmeyi başarmaktır.

Akrep burcundaki Satürn finansal ve ekonomik dengeleri sarsıcı niteliktedir. Ülkeler dış borçlarının ödemekte zorlanırlar. Vergilerdeki artışların sonu gelmez. Haziran ayında oluşacak Plüton Uranüs kare açısı ekonomideki zorlu şartlarla mücadelenin sembolüdür. Aynı zamanda 2012 – 2015 yılları arasında Mars, Jüpiter ve Uranüs arasındaki arasında oluşacak sert açılar, finansal krizin grafiğini çizmemiz açısından yardımcı olacaklardır. Krizden etkilenecek kesim orta sınıftır. Zengin kesim ise yatırım yapmak konusunda çekimser bir tavır sergiler.

SATÜRN AKREP DÖNEMİ GELECEK TAHMİNLERİ

*Ekonomik kriz pek çok sektörü etkileyebilir, çalışanların topluca işlerine son verilebilir.
*2013 de Satürn Neptün üçgeni etkili olacaktır. Dünyanın en büyük ibadethanesi ya da akvaryumu inşa edilebilir.

*Satürn Akrep mantık dışı ideolojiler nedeniyle toplumsal krizlere sebebiyet verebilir.

* Karşı cinsler arasındaki ayrımlar belirginleşir.

*Toplumun özgürlük arayışı karşısında yargıyı bulur.

*Geceler daha az güvenli, daha soğuk ve stresli geçecektir. Özellikle gece seyahat ederken dikkatli olmalı, yaşadığınız yeri ve komşularınızı özenle seçmelisiniz.

*Gizli okült grupların ya da tarikatların aktiviteleri artabilir.

* Ekonomik kriz hırsızlıkların ve gaspların artmasına neden olacaktır.
*Kişiler yaşam tarzları dolayısıyla çevrelerinden tepki çekmeye, taciz görmeye başlayabilirler. Cinsellikle ilgili yasaklar ya da kurallar uygulanabilir.

* Yeniden yapılanan evlilikle ilgili yasalar eşlerden bir tarafı mağdur edebilir.

* Zehirlenerek ölmek, veba benzeri salgınlar, boğulmak ya da deniz kazaları, tecavüz, doğum yaparken ölmek gibi konular Akrep yöneticiliğindedir. Tecavüzlerin ve kürtaj meselesinin gündemimizi meşgul ettiği bu günlerde durumun Satürn’ün burç değiştirmesiyle nasıl trajik bir hal alacağını öngörmek hiç de zor değildir! (Antik Astrologlar Terazi ve Akrep burçlarını temsil eden yıldız kümelerini tek bir burç olarak değerlendirmiş, Terazi olarak bilinen yıldız kümesinin Akrebin kıskaçlarına denk geldiğini düşünmüşlerdir. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemi Akrep etkisini gözeterek değerlendirebiliriz ki bu da yanlış olmaz)

Burası Satürn’le temsil edilen, sınırlarına sahip çıkan, maddi değerler için kan döken bir dünyadır. Devlet, ordu gibi kitleleri yönlendiren kurumlar, bürokrasi, kapsamlı sonuçlar doğuran ekonomik faaliyetler, finansal kurumlar, tarım, hep Satürn’ün alanına girer. Satürn’ün temsil ettiği işlevleri yerine getiren kişiler, disiplinli, sabırlı ve sonuca odaklı davranmak ve zevklerinden fedakarlık etmek zorundadırlar. Aksi takdirde bulundukları mevkinin ve taşıdıkları sorumluluğun hakkını veremez, hem kendileri hem de başkaları için maddi ve manevi kayıplara neden olabilirler. Başka bir deyişle maddeye hükmetmek isteyen, karşılığını zamanı ve rahatıyla ödeyecektir. Ve son tahlilde, maddi güç kendisini ele geçirmek isteyenlerin yaşamlarını ele geçirip yönetecek, onları kendi kölesi haline getirecektir.

KİŞİSEL ETKİLER

Yaklaşık 2,5 sene boyunca Satürn Akrep döneminden öncelikli olarak etkilenecek kişiler 1953 – 1956, 1962 – 1964, 1969 – 1972, 1975 – 1978 ve 1982 – 1985 yılları arasında doğanlar, sırasıyla Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burcunda doğanlar; yükselenleri ve Ay burçları Akrep, Boğa, Kova ve Aslan olanlardır.

ETKİ ALTINDAKİ KİŞİLER İÇİN TAHMİNLER VE ÖNERİLER

*Satürn/Akrep enerjisiyle, çocuklukta yaşanmış taciz, düşmanlık, sevdiklerini kaybetme korkusu, ihanet, reddediliş, terkedilmek gibi tramvatik paternler dramatik şekilde yüzeye çıkarlar. Ruh hali derin çalkantıların esiriyken, başkalarının art niyetsiz yaklaşımlarını yorumlamakta da, insanlara güvenmekte de zorlanılır. Sezgiler alarma geçerek, paranoyak düşünceleri beslerler.

*Arzulanan ya da özlenen kişilere neredeyse takıntı boyutunda bağlılıklar geliştirilirken, aynı zamanda bu kişilere karşı korku duyulur. İlişkiler sevgi – nefret eksenine girerler. Partnerinizi kontrol etmeye çalışmak size ve ilişkinize zarar verecektir. Kendinize aslında tam olarak neden korkuyor olduğunuzu sorarak, kendinizi başkalarından bağımsız biçimde analiz etmeye çalışmalı ya da terapi almalısınız.

*Satürn/Akrepte birbirimize karşı düşman olmamıza neden olabilecek ya da hasımlığı besleyecek şeyler yaşatır. Suçluluğu, fanatikliği ya da kıskançlığı tetikleyen iç sesinize gereğinden fazla kulak verirseniz, sizi şifalandıracak olan yegane şeyi, kalbinizde taşan sevgiyi farketmeniz de mümkün olmaz.

*Zehirli sözcükler telaffuz ederek karşınızdakini kırmaktan, ilişkinizi sevgi nefret ikilemi arasına hapsetmekten kaçınmalısınız. İlişkilerde taraflar birbirlerini aşırı kritize ettikleri için ayrılık kararı alabilirler. Bu süreçte kalp kırıklıkları artacaktır. Romantizmden çok cinsellik ön planda olabilir. İçsel huzursuzluk haliniz ailenizle ve sosyal konumunuzla ilgili sorunlar yaratabilir.

*Antik bilgilerin ışığında Satürn Akrep sürecinde evlenen kişinin eşi fakir, egoist, yalancı ve sağlık problemleri yaşayan biri olabilir.

*Satürn 10. Evden geçerken kişi saygınlığını yitirebilir, maddi zarara uğrayabilir. Çalıştığı yerden daha kötü şartlarda bulunacağı bir yere transfer edilebilir. Patronundan ihtiyacı olan motivasyonu ve desteği göremez. İşverenler işlerinden bekledikleri verimi alamaz, çalışanlarla sorun yaşarlar. Çevreden umulan tepkileri alamamak, dışa bağımlı olan değer algısı üzerinde yıkıcıdır. Ancak özdeğer duygusunu asıl sağlayacak olan şey, yaşama katılan değerlerin bilincine varmak ve gün be gün değişen koşullar karşısında üretken bir insan olarak kalabilmektir.

*4. Evdeki Satürn sahip olduğunuz evle ilgili sıkıntılar yaratacaktır. Aynı zamanda Satürn bu evdeyken mülk edinmeniz önerilmez zira bereketsiz olacaktır.

* Kronik rahatsızlıkları olanlar Satürn Akrep sürecinden daha fazla etkilenirler. Sağlık kondisyonları kötüleşir. Fiziksel olarak Akrep burcu üreme organları ve bağırsak problemleriyle ilgili bulunmaktadır. Aynı zamanda cilt sorunları, deformasyon, diş problemleri, sağırlık Satürn/Akrep sürecinin temalarıdır. Burunda tehlikesiz kronik kanamalar oluşabilir. Burun dışında boğaz, kalp, sırt, dolaşım sistemi, bacaklar ve ayaklar hassaslaşır. Karşılaştığınız engeller ve baskı nedeniyle depresyon yaşayabilirsiniz. Bol oksijene maruz kalacağınız yerlerde bulunmalı, bol su içmelisiniz. Eylül’den önce de sağlık kontrollerinizi yaptırmanızı öneririm.

* Ebeveynlerinizin sağlık sorunlarıyla da ilgilenmeniz gerekebilir.

*Bilinçli ya da bilinçsiz, maddi konularda kendinize güvensiz ve yetersiz hissetmeniz mümkündür.

*Özellikle finans konularında riskli girişimlerin zamanı değildir.

*Okült konulara ilginiz artabilir.

*Mahkemeler gündeme gelebilir.

*Terazi, Yengeç, Oğlak ve Koç burcundan olanlar uzun zamandır Satürn’ün baskısını hissediyorlardı. Satürn Akrep sürecinde Başak, Oğlak, Yengeç, Balık burçlarından olanlar ya da bu burçlarda kişisel gezegenleri yoğunlukta olanlar, “ateşle şekillenmiş, suyla keskinleşmiş bir kılıç kıvamına gelecekler”. Özellikle mühendisler, cerrah ya da ince işçilik gerektiren sanatlar icra edenler yüksek başarılar kazanabilirler.

Karma dedim, Satürn’den bahsettim. Ama elbette Karma sadece Satürn’le sınırlı değildir. Doğum haritalarındaki tüm bileşenlerin sentezi yazgının taslağı hakkında fikir verirler. Siz iyisi mi genel yorumları masal gibi okuyun ve her zaman kişisel danışmanlığın en sağlıklı yorumlar için gerekli olduğunu hatırlayın.

BİR DÖNEMİN DERSİ

Son günlerde efemine bir figür olarak algılanıp, ilham perisini avlamak için ormanlara bile bekçiler koyacaklarını düşünmeye başladım.

Hazır hala ilham güzeller güzeli bir periyken size bir masal anlatmak istedim…

Bir zamanlar Tanrı 2 kudretli canlı yaratmış. Bunlar birbirinden gece ve gündüz kadar farklılarmış. Gece doğmuş olan, kulakları köreldiği için duymayan, burnunu her deliğe sokup koklayarak yolalan bir yılanmış. Korkusunu öfkesinin ardına saklar, yoluna çıkan canlıları zehirli diliyle ölümüne sokar ve gücünü hissettirmekten her defasında haz alırmış.

Gündüz doğan ise bir kartalmış. Gücünü bilgece ve adil biçimde kullanır, ihtişamlı kanatlarını açıp zirvelerin üzerinden süzülür,  aslında sınırlar olmadığını gösterircesine korkusuzca tüm canlılara rehberlik edermiş. Gerektiğinde ölümle bile kılı kıpırdamadan yüzleşirmiş.

Sonra Tanrı insanları yaratmış. İnsanlar yılan yüzünden kendilerini tehdit eden kötülüğün varlığından endişe duyarak her an tetikte bekler olmuşlar. Yılan onlardan birini soktuğu her sefer, öfkeleri daha da artmış ve farkında olmadan bazen yazgının, düşmanlarını cezalandırmasını diler hale gelmişler.

Oysa Tanrı insanların talihsiz koşullara rağmen, karamsarlığa yenilmeden, trajik büyülerin esiri olmadan kendilerini yüce bir kartala dönüştürebilme yetisini kazanmalarını beklermiş.

İnsanın varoluşu yılanın hükmüne yenilmeden, bir kartala dönüşebilmenin aşamalarını kaydetmelidir. İnsan ancak intikam duygusunu reddettiğinde, korkularını başkalarına hakkaniyetle önderlik etmek uğruna alt ettiğinde  kanatlara kavuşur. Sembolik olarak kartal özlem duyulan özsel aydınlanma ve özgür düşüncedir.

Satürn Akrep döneminin dersi kinden arınmak, güce tutsak olmamak, bir kartal olmayı öğrenmek ve affetmektir. Yollarınızın ayrıldığı sevdiklerinizi hiç birimizin kusursuz olmadığını hatırlayarak affedebildiğinizde, kalbinizin çölleri bereketli yağmurlarla ıslanacaktır…

 

(İlk olarak 8 Haziran 2012 tarihinde yayınlanmıştır @AstroFaculta)

İlginizi çekebilecek diğer yazılar